Pressemelding: Nå vil også islandske utbyggere ha den smarte bygge metodikken fra TEKNObad

Hos TEKNObad i Arendal går det så det suser om dagen, og daglig leder Ellen Knutsen kan glede seg over svært god vekst og bedriftens første leveranse til utlandet. De prefabrikkerte modulene har bedriften utviklet i nært samarbeid med Sørlandets ledende VVS ingeniør, siv. Ing. Øyvind Berntsen. Modulene inneholder både tekniske rom og komplette bad, og er blitt svært godt mottatt hos norske utbyggere. Nå står Island for tur. Nylig ble de første modulene fra TEKNObad sendt med skip til Husvika på Island.

Arendal, 1. juli 2020

– Historien bak vår første eksportleveranse er egentlig litt morsom, sider daglig leder Ellen Knutsen. Vi jobbet med prosjektering av en leveranse til Stavanger for Faktabygg AS. Der jobbet det to islendere som ville etablere en avdeling for Faktabygg på Island. De likte veldig godt den nye bygge metodikken, og sånn begynte snøballen å rulle – helt over til Island, smiler Ellen.

-For oss er det viktig med en leverandør som kan levere hele pakken i en leveranse – fra prosjektering til ferdig modul med alt utstyr. Hos TEKNObad fikk vi nettopp det. Det gir økt kvalitet på sluttproduktet, og vi sparer tid på byggeplass. TEKNObad har nærmest en «plug and play»-løsning, sier Aga Àrni i Faktabygg.

-Det er klart at vi er spendt på overfarten og hvilken behandling modulene våre vil få, men vi føler oss ganske trygge på at de skal tåle påkjenningen. Fra tidligere har vi erfaring med frakt av moduler på bil på all slags veier mellom Arendal og Alta – uten å få en eneste sprukken flis eller fug. Men en nyttig erfaring blir det, sier daglig leder Ellen Knutsen.

– Ideen bak modulene våre har hele tiden vært å endre bransjestandarden gjennom å utvikle nye måter å produsere og integrere tekniske rom og bad på i boliger. Samtidig har vi selvfølgelig hatt fokus på å redusere avvik, kostnader og ikke minst avfall på byggeplass, sier daglig leder Ellen Knutsen.

Mange forbinder nok TEKNObad med prefabrikkerte baderom, men fakta er at baderommet kun utgjør en liten del, og at det er det tekniske anlegget som utgjør den største leveransen.
Modulene bygger vi på fabrikken vår i Arendal, og disse kan leveres med tekniske installasjoner som forsyner hele boligen med sanitær, elektro, varme, ventilasjon og sprinkler/vanntåkeanlegg. – Vi pleier å si at våre moduler er selve hjertet i en moderne bolig, sier Ellen Knutsen. Ute på byggeplass har vi egne rørleggere som monterer modulen til rørsystemene i bygget. På den måten sparer utbyggerne verdifull tid i byggeprosessen.

Om bedriften:

TEKNObad AS har i samarbeid med siv. Ing. Øyvind Berntsen spesialisert seg på prefabrikkerte moduler som inneholder både teknisk rom og komplette bad. Modulene går rett fra fabrikken i Arendal til byggeplass, hvor modulene heises på plass og monteres av bedriftens egne rørleggere til byggets rørsystemer. Selskapet ble etablert i 2015 og omsatte for 28 millioner kroner i 2019. Selskapet med 15 ansatte, og forventet omsetning i 2020 er ca 50 millioner kroner.

Kontaktinformasjon:

TEKNObad AS, Bedriftsveien 22, 4841 Arendal
v/daglig leder Ellen Knutsen

telefon 915 95 777
ellen@teknobad.no